På magen i havet

Jeg kan holde på hjertet mitt for å forsikre meg om at jeg finnes. Jeg kan ta av meg på overkroppen, legge begge hendene mot brystet, litt til venstre for midten, lukke øynene, konsentrere meg om fingertuppene, de kan oppfatte mye om de vil. Dunk. Dunk. Dunk.

Men noen dager. Jeg må stille hele kroppen inntil veggen, armene rett ut, (jeg blir som et kors), føttene nakne mot murgulvet, må kjenne om hjertet mitt beveger meg, dyttes ut fra veggen. Som når jeg ligger på magen flytende i havet, det er bølger, jorda er hjertet. Woom. Woom. Woom, oppover mot himmelen, bakover i rommet.

Du lever, pleier han å si. Jeg kan se deg, pleier han å si, prøver å finne blikket mitt med øynene sine.
Men kan vi vite det helt sikkert, pleier jeg å svare, holder fingrene opp mot lyset, jeg vil lure ham, få ham til å fortsette for alltid.

qqqqqqqqqqq